Jeugd

Speelmomenten

Hoewel het in onze club hoofdzakelijk om het recreatief aspect van badminton gaat, voorzien wij voor onze jeugd begeleiding door verschillende trainers, die onze spelertjes de technische en tactische basisbeginselen van het spel bijbrengen. De leden worden, rekening houdend met hun leeftijd, volgens vaardigheden en inzet onderverdeeld in meerdere niveaugroepen. Af en toe kunnen de geïnteresseerden ook deelnemen aan recreantentornooien die vanuit Badminton Vlaanderen of de VVBBC georganiseerd worden.

Bekijk hier de informatiebrochure van de jeugd. Hierin kan je onder andere meer informatie vinden over de groepsindeling.

De trainers bepalen in welke groep elke speler thuishoort en wanneer iemand naar een andere groep overstapt, ook afhankelijk van het aantal beschikbare plaatsen. Elke groep heeft een vaste trainer, hoofdtrainer Frans duikt aanvullend overal op.

Het seizoen loopt van begin september tot eind juni. In deze periode wordt er in principe ook tijdens de schoolvakanties gespeeld, tenzij anders vermeld in de kalender. De trainingen gaan door in de Sportoase De Meander in Rotselaar op volgende momenten:

Zaterdag

9:30 – 11:00 MiniBAD
Voor spelertjes jonger dan 10 jaar.
  Groep 1
Beginnende spelers jonger dan 13 jaar.
  Groep 2
Intermediaire spelers jonger dan 13 jaar.
11:00 – 13:00 Groep 3
Beginnende en intermediaire spelers jonger dan 18 jaar (tot einde middelbaar).
  Groep 4
Gevorderde spelers jonger dan 18 jaar (tot einde middelbaar).

Woensdag

16:00 – 18:00 Extra trainingsmoment voor spelers in Sportoase Wilsele.

Wegens een gebrek aan opkomst tijdens de schoolvakanties, is er besloten om dan geen trainingen meer te geven. Voor dit seizoen gaat het over volgende datums:

 • woensdag 2 november
 • zaterdag 5 november
 • zaterdag 24 december
 • woensdag 28 december
 • zaterdag 31 december
 • woensdag 4 januari
 • zaterdag 7 januari
 • woensdag 22 februari
 • zaterdag 25 februari
 • woensdag 5 april
 • zaterdag 8 april
 • woensdag 12 april
 • zaterdag 15 april

Eens proberen?

Je kan ook vrijblijvend twee keer komen proberen om te zien of badminton echt iets voor jou is. Je trekt hiervoor sportieve kleding aan en brengt indoor sportschoenen mee die je ter plaatse aandoet. Een racket kan je dan eventueel lenen van de club. Nieuwe spelers kunnen zonder eerst aanmelden deelnemen aan proeflessen tijdens de eerste weken van september. Daarna is aanmelden verplicht via trainers@dropshot-vzw.be.

Aansluiten

Aansluiten bij de club kost je 130 voor een volledig seizoen (100 vanaf januari, 65 vanaf april). Spelers van die ook op woensdag spelen, betalen 80 extra. Spelers die bovendien ook aan de competitie met de volwassenen wensen deel te nemen, betalen €55 extra. Dit kan je doen door je eerst aan te melden en vervolgens een nieuwe inschrijving toe te voegen onder lidmaatschap

Inbegrepen in het lidgeld zijn de huur van de zaal, de verzekering,  het lidmaatschap bij Badminton Vlaanderen en bij de VVBBC (Vereniging voor Vlaams-Brabantse badmintonclubs) en het gebruik van de shuttles. Je zorgt zelf voor gepaste sportieve kledij, indoor sportschoenen en een racket.

Jeugdtornooien

De VVBBC (Vereniging voor Vlaams-Brabantse Badminton Clubs) organiseert regelmatig jeugdtornooien in onze provincie. Meer informatie kan je desgewenst terugvinden op de VVBBC site of via een mailtje naar onze jeugdverantwoordelijke.

Trainers

Frans

Menno

Inari

Judith

Bart

© 2023 - Dropshot vzw