Jeugd

Speelmomenten

Hoewel het in onze club hoofdzakelijk om het recreatief aspect van badminton gaat, voorzien wij voor onze jeugd begeleiding door verschillende trainers, die onze spelertjes de technische en tactische basisbeginselen van het spel bijbrengen. De leden worden, rekening houdend met hun leeftijd, volgens vaardigheden en inzet onderverdeeld in meerdere niveaugroepen. Af en toe kunnen de geïnteresseerden ook deelnemen aan recreantentornooien die vanuit Badminton Vlaanderen of de VVBBC georganiseerd worden.

Bekijk hier de informatiebrochure van de jeugd. Hierin kan je onder andere meer informatie vinden over de groepsindeling.

De trainers bepalen in welke groep elke speler thuishoort en wanneer iemand naar een andere groep overstapt, ook afhankelijk van het aantal beschikbare plaatsen. Elke groep heeft een vaste trainer, hoofdtrainer Frans duikt aanvullend overal op.

Het seizoen loopt van begin september tot eind juni. In deze periode wordt er in principe ook tijdens de school- en zomervakanties gespeeld, tenzij anders vermeld in de kalender. De trainingen gaan door in de Sportoase De Meander in Rotselaar op de volgende momenten:

Zaterdag

9:30 – 11:00 MiniBAD
Voor spelertjes jonger dan 10
jaar.
  Groep 1
Beginnende spelers jonger dan 13 jaar.
  Groep 2
Intermediaire spelers jonger dan 13 jaar.
11:00 – 13:00 Groep 3
Beginnende en intermediaire spelers jonger dan 18 jaar (tot einde middelbaar).
 

Groep 4
Gevorderde spelers jonger dan 18 jaar (tot einde middelbaar).

  Jeugdcompetitie
Gevorderde training voor de jeugd competitiespelers.

Woensdag

16:00 – 18:00 Extra trainingsmoment voor spelers in Sportoase Wilsele.

Eens proberen?

Je kan ook vrijblijvend twee keer komen proberen om te zien of badminton iets voor jou is. Je trekt hiervoor sportieve kleding aan en brengt indoor sportschoenen mee die je ter plaatse aandoet.
Een racket kan je dan eventueel lenen van de club. Nieuwe spelers kunnen zonder eerst aanmelden deelnemen aan proeflessen tijdens de eerste weken van september. Daarna is aanmelden verplicht via trainers@dropshot-vzw.be.

Aansluiten

Aansluiten bij de club kost je 130 voor een volledig seizoen (100 vanaf januari, 65 vanaf april). Spelers van die ook op woensdag spelen, betalen 80 extra.
Spelers die bovendien ook aan de competitie met de volwassenen wensen deel te nemen, betalen €55 extra. Dit kan je doen door je eerst aan te melden en vervolgens een nieuwe inschrijving toe te voegen onder
lidmaatschap

Inbegrepen in het lidgeld zijn de huur van de zaal, de verzekering,  het lidmaatschap bij Badminton Vlaanderen en bij de VVBBC (Vereniging voor Vlaams-Brabantse badmintonclubs) en het gebruik van de shuttles. Je zorgt zelf voor gepaste sportieve kledij, indoor sportschoenen en een racket.

Opgelet!

Wegens overmaat aan jeugdspelers is het niet meer mogelijk om je in te schrijven in Groep 3 en 4.
Groep 1 en 2 hebben nog een beperkt aantal plaatsen vrij, neem eerst contact op via jeugd@dropshot-vzw.be voor een proefles.

 

Jeugdtornooien

De VVBBC (Vereniging voor Vlaams-Brabantse Badminton Clubs) organiseert regelmatig jeugdtornooien in onze provincie.
Meer informatie kan je desgewenst terugvinden op de VVBBC site of via een mailtje naar onze jeugdverantwoordelijke.

Trainers

Frans

Menno

Inari

Bart

Boris

Syd

Dries

Imre

Jarno

Kwaliteitslabel

We zijn verheugd aan te kondigen het prestigieus kwaliteitslabel C+ van de overheid te kunnen ontvangen, een bewijs van onze niet aflatende inzet voor uitmuntendheid in onze jeugdwerking.

Jeugdbadmintonplus beloont clubs die inzetten op de kwaliteit van hun jeugdwerking. Meer informatie kan je hier vinden.

© 2024 - Dropshot vzw