Recreanten

Speelmomenten

Voor de volwassenen (18+) voorzien we speelgelegenheid op dinsdag, woensdag en donderdag. Op woensdagavond kan je van 20u30 tot 22u30 terecht in de Sportoase in Wilsele-Putkapel, de andere avonden van 20u tot 23u in de Meander in Rotselaar. Nieuw vanaf seizoen 2023-2024 is de extra speelgelegenheid op zaterdag in de Sportoase in Wisele-Putkapel van 16u tot 19u, voor zover de zaal dan niet in gebruik is voor competitiewedstrijden of badminton opleidingen. Raadpleeg hiervoor steeds onze Dropshotkalender.

Als lid kan je vrij op al deze avonden komen spelen. Gezien het beperkte aantal terreinen in Wilsele wordt daar eventueel wel voorrang gegeven aan de mensen die enkel op woensdag kunnen spelen.

Het seizoen loopt van begin september tot eind augustus. Ook tijdens de schoolvakanties wordt er gespeeld, tenzij anders vermeld in de kalender.

Speelwijze

Dropshot is van nature een recreantenclub. Spelen doen we weliswaar om te winnen, maar in de allereerste plaats spelen we voor het plezier. Fun staat altijd bovenaan !

Beginners en gevorderden, dames en heren, jong en minder jong, iedereen speelt met iedereen. Dat bevordert niet alleen de clubgeest, zo delen we ook de meeste ervaringen met elkaar. Gevorderden die met beginners samenspelen, passen zich meestal spontaan aan en geven regelmatig ook advies of tips om de beginners sneller vertrouwd te maken met de reglementen of de technieken. Naarmate de leden elkaar beter kennen, ontstaat er sowieso een spontane verdeling op basis van speelniveau’s waardoor het voor iedereen plezant blijft en er niet een hele avond tegen veel sterkere of veel zwakkere leden gespeeld moet worden.

In Rotselaar wordt er elke 20 minuten gewisseld, zodat iedereen de kans krijgt om met iedereen te spelen, en je nooit lang moet wachten om ook aan de bak te komen. Je kan er dus op elk moment inpikken en hoeft niet noodzakelijk van in het begin aanwezig te zijn.

Eens proberen?

Dat kan, vrijblijvend, tot twee keer toe, maar enkel op donderdag vanaf 21u (Rotselaar) of op woensdag (Wilsele). Meld vooraf wel even per email (info@dropshot-vzw.be) wanneer je wenst langs te komen om vrijblijvend mee te spelen. Je trekt hiervoor sportieve kleding aan en brengt indoor sportschoenen mee die je ter plaatse aandoet. Heb je nog geen racket, dan kan je er eentje van de club lenen.

Aansluiten

Aansluiten bij de club als recreant kost je €140 voor een volledig seizoen (€105 vanaf januari, €75 vanaf april en €55 vanaf juni). Als competitie-speler betaal je €55 extra. Meld je eerst aan op onze website om vervolgens een nieuwe inschrijving toe te voegen onder lidmaatschap

Inbegrepen in het lidgeld zijn de huur van de zaal, de verzekering, het lidmaatschap bij Badminton Vlaanderen en bij de VVBBC (Vereniging voor Vlaams-Brabantse badmintonclubs) en het gebruik van de shuttles. Je zorgt zelf voor sportieve kledij, indoor sportschoenen en een racket.

Lessen

Bij voldoende interesse voorzien we ook lessenreeksen voor beginnende en gevorderde recreanten. Deze trainingen worden door onze eigen jeugdtrainers verzorgd, meestal in het begin van het seizoen. Inschrijven is absoluut noodzakelijk en gaat meestal gepaard met het betalen van een kleine bijkomende financiële bijdrage. Ben je geïnteresseerd ? Volg dan zeker de interne nieuwsberichten.

© 2024 - Dropshot vzw